Korean Pavillion

Korean Pavillion

Korean Pavillion

The six-story structure was created to house the “Korean Experience” within the 2010 World Exposition. The exterior features the Korean alphabet in various sizes and transparencies in a collage offset with digitally printed metal panels. The interior features pixelated mountains and the Han River running through the exhibit area along with live performance venues, VIP lounge and restaurants.

A unique tension façade support system comprised of a thin net of vertical and horizontal rods reduce the visual massing of the support members. The two-sided composite cladding is finished on both sides with a high gloss architectural coating, while the inside surface of the cladding acts as a reflector for the LED lights within the wall cavity. We utilized digital printing technology to recreate pixelated art images to support the architect’s design vision.

Architects:

Mass Studies (Minsuk Cho)
Seoul, Korea

Client:

Shanghai World Expo 2010
Shanghai, China

Project Location:

Shanghai, China

Materials:

Tactile Formed Aluminum™

Products:

Tactile Formed Aluminum Cladding™